logo

Mattenkloppers en lades voorzien van polyster coating

Stalen mattenkloppers en lades poedercoaten

Coaten van mattenkloppers en lades

Voor een wasstraat hebben we een aantal stalen mattenkloppers met bijbehorende aluminium lades gecoat. De mattenkloppers en lades zijn voorzien van een zijdeglanslaag polyster coating in de kleur RAL 9010. 

Het coatingsproces 


Chemische voorbehandeling 

De stalen- en aluminiumproducten zijn schoongemaakt, ontvet en voorzien van een ijzerfosfaatlaag. Deze laag zorgt samen met de zirkoonlaag voor een betere hechting van de coating en is corrosiebestendig. Na het aanbrengen van de ijzerfosfaatlaag zijn de mattenkloppers en lades nagespoeld met stromend water en demi-water. Vervolgens is de zirkoonlaag aangebracht en opnieuw nagespoeld met stromend water en demi-water. 

Drogen

Na de chemische voorbehandeling dienen de producten te drogen voordat ze naar de spuitcabine kunnen. Dit is gebeurd op 80 °C zodat de ijzerfosfaat- en zirkoonlaag niet worden vernietigd. 

Spuiten van de poedercoating 

De droge mattenkloppers en lades zijn verplaatst naar de spuitcabine. Hier zijn de producten gespoten met een polyster poedercoating. De klant heeft gekozen voor een laag zijdeglans in de kleur RAL9010.  

Moffelen op 190 °C

Na de spuitcabine zijn de mattenkloppers en lades naar de moffeloven gedraaid. De aangebrachte poedercoating is op een temperatuur van 190 °C gehecht en uitgehard. 

Verpakken voor transport

Tot slot zijn de mattenkloppers en lades verpakt en klaargezet voor transport. 

Poedercoatingsproces onder één dak

Prisma Coatings biedt alles aan onder één dak waardoor wij snel en flexibel kunnen leveren tegen zeer scherpe prijzen! Meer weten? Stel uw vraag via het getoonde reactieformulier of bel direct: 079 - 362 14 75.

Bekijk slideshow

Poedercoaten in 1001 RAL-kleuren!

  • Alles in eigen beheer, kwaliteit sinds 1989
  • Persoonlijk, snel en efficiënt
  • Twee geautomatiseerde productielijnen
  • Ook aandacht voor handwerk en kleine series
  • Bij spoed kunnen we snel schakelen
  • Persoonlijke offerte binnen 24 uur

Vraag hier direct een offerte aan

Binnen één dag reactie

Stel uw vraag aan Prisma Coatings

Meer informatie

Prisma Coatings is hét vakkundige coatingsbedrijf in Zoetermeer. Wij coaten alles van metaal in 1001 kleuren. Bij spoed kunnen we snel schakelen!

Bel direct 079 362 14 75.