logo

Grondplaten doodmat spuiten in RAL9011

Poedercoaten van 3000 stuks grondplaten voor tablets

Voor een opdracht van een producent  hebben wij onlangs de poedercoating verzorgd van maar liefst 3000 stuks grondplaten voor tablets. Deze werden allemaal voorzien van een doodmat epoxy poedercoating in de kleur RAL 9011.

Voorbehandeling

Gestart werd met de voorbehandeling, waarbij alle grondplaten in onze productielijn werden gehangen, waarna ze grondig werden ontvet. Vervolgens werd er op elk onderdeel een fosfaatlaag aangebracht, wat een goede hechting van de coating bevordert. Aansluitend volgde het spoelen met demiwater en hierna werden de grondplaten gedroogd.

Aanbrengen epoxy poedercoating 

De voorbehandelde grondplaten werden naar de spuitcabines overgebracht. Hier werden ze gespoten in 60µm epoxy poedercoating in de kleur RAL 9011 doodmat met 5 glanspunten. Door dit type coating zijn de grondplaten nu zeer goed bestand tegen vocht en chemicaliën. De grondplaten zijn nu voorbereid op binnengebruik.

Uitharden in de moffeloven

Het laatste onderdeel van het poederproces vormde het uitharden in de moffeloven. Hierbinnen zorgt een temperatuur van 190°C ervoor dat het poeder goed uitvloeit en een geheel gaat vormen met het onderliggende product. Na afkoeling werden de grondplaten netjes verzendklaar gemaakt voor transport naar de klant.

Uw producten laten poedercoaten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het getoonde reactieformulier of bel direct: 079 - 362 14 75.

Bekijk slideshow

Poedercoaten in 1001 RAL-kleuren!

  • Alles in eigen beheer, kwaliteit sinds 1989
  • Persoonlijk, snel en efficiënt
  • Twee geautomatiseerde productielijnen
  • Ook aandacht voor handwerk en kleine series
  • Bij spoed kunnen we snel schakelen
  • Persoonlijke offerte binnen 24 uur

Vraag hier direct een offerte aan

Binnen één dag reactie

Stel uw vraag aan Prisma Coatings

Meer informatie

Prisma Coatings is hét vakkundige coatingsbedrijf in Zoetermeer. Wij coaten alles van metaal in 1001 kleuren. Bij spoed kunnen we snel schakelen!

Bel direct 079 362 14 75.