logo

Onderdelen spuiten in RAL1023 Polyester Zijdeglans

Poedercoaten van 500 bumpers

Voor een opdrachtgever heeft Prisma Coatings 500 bumpers mogen voorzien van een polyester poedercoating in de kleur RAL 1023.

Chemisch voorbehandelen

Tijdens de chemische voorbehandeling werden de bumpers aan onze transportbaan van 200 meter opgehangen. Er werden vier bumpers per 2,50 meter opgehangen. Hier werden ze ontvet en werd op ieder onderdeel een fostaatlaag aangebracht wat de hechting van de coating bevordert. Hierna volgde drogen na de chemische voorbehandeling. De bumpers werden gespoeld met demiwater, er werd een het zirkoonlaag aangebracht en nogmaals gespoeld met demiwater. Vervolgens werden ze gedroogd op 80 graden Celsius.  

Aanbrengen poedercoating 

Nadat de bumpers zijn voorbehandeld werden ze naar de spuitcabines gebracht om de poedercating aan te brengen. Hier zijn ze gespoten in polyester poedercoating kleur RAL 1023. Dit type coating is geschikt voor binnen en buitengebruik.

Uitharden in de moffeloven

Het laatste onderdeel van het poederproces was het moffelen. Tijdens dit proces zijn de bumpers in de moffeloven gedaan. Hierbinnen zorgt een temperatuur van 190°C ervoor dat het poeder uitvloeit en een geheel gaat vormen met het onderliggende product. Na afkoeling werden de bumpers per 25 stuks op een pallet verpakt en verzendklaar gemaakt voor transport naar de klant.

Uw producten laten poedercoaten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het getoonde reactieformulier of bel direct: 079 - 362 14 75.

Bekijk slideshow

Poedercoaten in 1001 RAL-kleuren!

  • Alles in eigen beheer, kwaliteit sinds 1989
  • Persoonlijk, snel en efficiënt
  • Twee geautomatiseerde productielijnen
  • Ook aandacht voor handwerk en kleine series
  • Bij spoed kunnen we snel schakelen
  • Persoonlijke offerte binnen 24 uur

Vraag hier direct een offerte aan

Binnen één dag reactie

Stel uw vraag aan Prisma Coatings

Meer informatie

Prisma Coatings is hét vakkundige coatingsbedrijf in Zoetermeer. Wij coaten alles van metaal in 1001 kleuren. Bij spoed kunnen we snel schakelen!

Bel direct 079 362 14 75.