logo

Opklapbare beugels hoogglans spuiten in RAL9010

Poedercoaten van toiletbeugels

Voor een producent van toilet- en badkamersystemen hebben wij onlangs de poedercoating verzorgd van een serie opklapbare toiletbeugels. Deze hadden diverse formaten en werden allemaal voorzien van een hoogglans epoxy-polyester coating in de kleur RAL9010. 

Voorbehandeling

Gestart werd met de voorbehandeling, waarbij alle beugels in onze productielijn werden gehangen, waarna ze grondig werden ontvet. Vervolgens werd er op elk onderdeel een fosfaatlaag aangebracht, wat een goede hechting van de coating bevordert. Aansluitend volgde het spoelen met demiwater, zirkoniseren en op 80°C werden alle beugels gedroogd.

Aanbrengen epoxy-polyester coating 

De voorbehandelde beugels werden naar de spuitcabines overgebracht. Hierin werden ze voorzien van een epoxy-polyester hoogglans coating in de kleur RAL9010, zuiver wit. Door dit type coating zijn de beugels goed bestand tegen intensief binnengebruik en de inwerking van ultraviolet licht. 

Uitharden in de moffeloven

Het laatste onderdeel van het poederproces vormde het uitharden in de moffeloven. Hierbinnen zorgt een temperatuur van 200°C ervoor dat het poeder goed uitvloeit en een geheel gaat vormen met het onderliggende product. Na afkoeling werden de beugels netjes verzendklaar gemaakt voor transport naar de klant.

Uw producten laten poedercoaten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het getoonde reactieformulier of bel direct: 079 - 362 14 75.

Bekijk slideshow

Poedercoaten in 1001 RAL-kleuren!

  • Alles in eigen beheer, kwaliteit sinds 1989
  • Persoonlijk, snel en efficiënt
  • Twee geautomatiseerde productielijnen
  • Ook aandacht voor handwerk en kleine series
  • Bij spoed kunnen we snel schakelen
  • Persoonlijke offerte binnen 24 uur

Vraag hier direct een offerte aan

Binnen één dag reactie

Stel uw vraag aan Prisma Coatings

Meer informatie

Prisma Coatings is hét vakkundige coatingsbedrijf in Zoetermeer. Wij coaten alles van metaal in 1001 kleuren. Bij spoed kunnen we snel schakelen!

Bel direct 079 362 14 75.