logo

Trapbomen voorzien van een transparante polyester coating

Stalen trapbomen poedercoaten

Coaten van meerdere trapbomen

Voor een opdrachtgever hebben we meerdere trapbomen gepoedercoat. De stalen trapbomen zijn voorzien van een transparante polyester coating met een glansgraad van ongeveer 7%. Het oorspronkelijke uiterlijk van het staal blijft behouden door middel van de transparante beschermlaag die bijna geen glans bevat. 

Het poedercoatingsproces


Chemische voorbehandeling 

De stalen trapbomen zijn ontvet en voorzien van een ijzerfosfaatlaag. Deze laag is corrosiebestendig en zorgt voor een betere hechting van de coating. Na het aanbrengen van deze laag worden de trapbomen afgespoeld met water en om kalkplekken te voorkomen nagespoeld met demi-water. 

Drogen

Nadat de trapbomen zijn voorbehandelt draaien ze door op de productielijn om te drogen. Op een relatief lage temperatuur, ongeveer 80 á 100 °C, worden de trapbomen gedroogd. Hiermee voorkomen we dat de eerder aangebrachte ijzerfosfaatlaag wordt vernietigd. 

Spuiten van de poedercoating 

Hierna gaan de trapbomen door naar de spuitcabine, waar ze worden voorzien van een laag transparante polyester poedercoating. 

Moffelen op 200 °C

Vervolgens zijn de gespoten trapbomen gedroogd in onze moffeloven op 200 °C. Tijdens dit proces smelt het thermohardende poeder. Daarna vloeit de substantie uit over de trapbomen, waardoor het er mooi en strak uitziet. Tot slot heeft de poedercoating een bepaalde tijd nodig om volledig uit te harden. 

Verpakken voor transport

Nadat de gemoffelde trapbomen zijn afgekoeld worden ze gereed gemaakt voor transport. 

Uw producten laten poedercoaten? 

Prisma Coatings is flexibel, snel en kan leveren tegen scherpe prijzen! Vraag naar onze mogelijkheden via het getoonde reactieformulier of bel direct: 079 - 362 14 75.

Bekijk slideshow

Poedercoaten in 1001 RAL-kleuren!

  • Alles in eigen beheer, kwaliteit sinds 1989
  • Persoonlijk, snel en efficiënt
  • Twee geautomatiseerde productielijnen
  • Ook aandacht voor handwerk en kleine series
  • Bij spoed kunnen we snel schakelen
  • Persoonlijke offerte binnen 24 uur

Vraag hier direct een offerte aan

Binnen één dag reactie

Stel uw vraag aan Prisma Coatings

Meer informatie

Prisma Coatings is hét vakkundige coatingsbedrijf in Zoetermeer. Wij coaten alles van metaal in 1001 kleuren. Bij spoed kunnen we snel schakelen!

Bel direct 079 362 14 75.